Яблунька замерзла проситься до хати

Яблунька замерзла проситься до хати.
Пальчики холодні  відігріти хоче.
Як же тобі важко любого чекати...
З дітками малими  в поле... проти ночі.

Темінь в Шепетівці... плаче ніч осіння...
Від страху тремтячи, притулились  діти.
У сусідній хаті тужне  голосіння...
Місяць зажурився... Де дітей  подіти?

Раптом вибіг з двору  вслід старий собака.
Блиснула сріблястим куполом каплиця.
Вулиця безлюдна... виє  вовкулака...
Хто це там за рогом? Причаївся вбивця...

Хто у тридцять третім... хтось у тридцять сьомім...
Дати на могилах  одсвічують болем.


Рецензии
На это произведение написано 8 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.