Дон Хуан на украинском языке

Спокуснику, нещасний дон Хуане,
Чи ти кохання й досі не пізнав?
Чекав, коли в душі любов повстане,
А сам вогнем жагучим спопеляв.
В твоїх обіймах гинула цнотливість.
Отрута смертна – поцілунок твій.
Тобі віддавши всіх себе на милість,
І, сльози каяття змахнувши з вій,
Жінки кохали до самої смерті,
А ти втікав, шукаючи любов.
І годний був за неї сам померти
Та не знаходив. Йшов шукати знов.
І тягся за тобою шлейф кривавий
Твоїх напів-шляхетних перемог.
А ти шукав, кохав, як для забави?
В коханні вічнім був, неначе бог
Безпристрасний, так само й недосяжний,
З душею демона із тисяч протиріч.
Коханець, чародій не переможний,
Ти вщент згорів лише в єдину ніч,
Коли закон зневажив потойбічний,
Пізнавши врешті справжнє почуття.
Впокорений коханням необачним,

        Шукав в очах любові співчуття.
Та фатум стис рукою кам'яною,
В ту мить, коли торкнувся милих вуст.
Зойк передсмертний розійшовсь луною,-
Воздав за гріх зухвальства Божий перст!


Рецензии
Бедный Дон Жуан! Такова была его болезнь. Он не виноват, что любил только ту женщину, которая была для него недосягаема. А как только он её получал, то сразу терял к ней интерес. Хорошо, что командор увёл его за собой в чистилище. Этой болезнью болел Блок и многие другие служители искусств. Умные женщины не ловитесь на его удочку!

С улыбкой

Николина Вальд   21.07.2012 19:21     Заявить о нарушении
К сожалению умных женщин не так много, поэтому и страдают. Вперёд, командоры! Спасайте нас!!!... Шучу! Вам спасибо, что откликнулись!!!

Алла Грабинская   21.07.2012 22:38   Заявить о нарушении