Леченье головы

Кантемировская быль, по заявке читателя (на местном наречии)

Я проснулася смурна,
Щось нэдомогаю,
Голова гудэ с утра,
В стороны кыдае.

Съела сала с пивкила,
Доела галушкы,
Чую шо-то голова
Стала, як кадушка.

Можить то давленье бье,
Воно ж ны шуткуе,
Дай-ка ляжу, та засну,
Може залаштую.

Глядь, Малахов, як и я,
Головой страдае,
Главный ликарь, як всигда,
Про хвори розмовляе.

Оказалось, то ум прэ,
Як мозгы заполняе,
В кого гострый, дуже трэ,
Коробку роспырае.

А за ликы так и сяк,
Россказав все ясно:
Выпый сразу натощак
Десять ложок масла.

Выйдэ сирэ вещество,
Як хто лышне мае,
А кому нэ повезло,
Хай господь прощае.

Всю хворобу, як рукой,
Снимыть, всэ забудышь,
Станышь свитлым головой,
Благодарным будэшь.

Десять ложок для хиляк,
А як шисть с лышним пуда?
Я бутылку сразу...шмяк!
И жду - шо то будэ.

В простых сирэ вищиство,
В элитных, мабудь сыне,
А у мэнэ потыкло...
Цвета апельсина.

Очищае голова
Трэтьи лунни суткы,
Скильки ж там ище ума,
Сунэ, як из уткы.

Тильки ляжу на диван,
Воно стукы-стукы,
Шо ж ты робыш, голова,
Ум кыдать ны шуткы.

Як шо лышний ны быда,
И скынуть ны жалость,
Тильки ж ум вин ны вода,
Оставь соби малость.

Роздывылась, шо пыла,
Тю! Льнянэ масло...слухай,
А Мытро, тэж голова,
Туды касторку втюхав.

Шо добру, мов, пропадать,
Помажу машину,
Ну, зробыв, едрёна мать,
Ны ерша - ершину.

Но зато на вси тры дня
Про голову забула,
И ны ела й ны пыла,
На грамму ны заснула.

Кто страдае головой,
Выличить ны можыть,
Дам рыцепт, звонить домой,
Може й Вам поможить.

А Малахову пошлю
Благодарнэ слово,
Попадэться, так убью.
Приська Гарбузова.
 


Рецензии