Буква С

                Літера  »С»

Хлопчик Семенко в садочку гуляв,
Смачненького бублика він смакував.
Як зо два рази він його відкусив,
Тоді він у нього про щось попросив.

Довгу розмову в садочку вели
Про квіточки,ліс,моря і стави,
Про села,міста, птахів і рослин,
Про те,що в батьків він хороший є син.

Згадали сосну,і смереку й синичку,
Слона з зоопарку,що пив там водичку.
Про соняшник,сонце і сніг пригадали,
А потім тихесенько пісню співали.

А співали вони по ставок у садку
Й про сома й карася у тому ставку,
Про те,що синичка любить сало клювати,
А учні у школі  мусять букви вивчати.

Діалог в них складався красивий,доречний
Про склади ,і слова,і предмети безпечні.
Так Семенко ,задумавшись,мовчки ходив…
Що з  бублика він випадково зробив.

З усіх він боків тут його роздивлявся
Й тут не на жарт аж тепер він злякався,
Тому ,що у бублику тут він впізнав
Літеру ту,що він  в школі вивчав.

Пригадав лиш на вигляд цю букву Семенко
Та як звати її-це було нелегенько.
Дививсь несміливо на  бублик в  руці
І пригадав,що без неї не напишем СИЧІ.

Йому пригадали,як вона зветься,
А слова починаємо СНІГ і СМІЄТЬСЯ.
СВІТАНОК,СМЕТАНА,СОЛОМКА і СОНЦЕ.
Мене безліч є всюди-ти виглянь в віконце.

Він думав-гадав,та не міг пригадати
Й прийшлось по садочку ще трішки гуляти.
Та раптом він кущик помітив маленький,
Й побачив суничку він там червоненьку.

Так тільки до кущика хлопчик нагнувся
І враз він від подиву аж стрепенувся.
Він про друга згадав-в нього ім’я Олесь
І сміх тут роздавсь на садочок увесь.

Згадав він Степанка,згадав Соломійку,
Згадав він урок,де отримав  він двійку.
І тут відбулося те чудо з чудес,
Пригадав тут Семенко,що це  буква ‘’ С ‘’.


                09.10.2010


Рецензии