СЕН Н ДО МЕНЕ триптих Укра нська поез я

З ПОЕТИЧНОГО ЗБІРНИКА СТАНІСЛАВА БУРЯЧЕНКА «ЗЕМНІ ДОЛОНІ»

РУБРИКА «CУПРОТИ ВІТРУ І НЕГОДИ»

ЄСЕНІН І ДО МЕНЕ…
(триптих)

Писав він про тварин і про дерева,
Про підлоту людців і про красу людей.
Що ж, я його нащадок кревний,
Не Геркулес й, шкода, не Прометей.
Себе в цім не корю.
Йому лиш вірить можу,
Його нестримності у щедрості людській.
О, Музо, хто, крім тебе, допоможе
Себе в собі знайти,
Відчути голос свій?
                -«-
Видзвонює на травах вранішня роса.
І перша пісня жайворонка лине.
Єсенін і до мене все це описав.
Він теж був зачарований нестримно
Красою нив, закутаних в туман,
І сонця сплеском хвиль зарожевілих.
Його теж чарував беріз дівочий стан.
Та він про це писав за мене більш уміло.
                -«-
Ми всі приходимо в цей світ по Божій волі,
Де кожному накреслено свій путь.
А, зрештою, чекає спільна доля:
Прийти на мить й піти – у цьому і вся суть.
…………………………………………………………………………
Що ж, будь благословенна ця життєва мить.
Шкода, лише – її не можна зупинить.

                1997 – 98 рр.
                Укладач – донька автора Світлана Станіславівна Бєляєва


Рецензии