Полюс

отварям хладилника
без грим и поза - зейва
празна паст
развихрена зелена чалга
на ограбени илюзии
патология и мнима свобода на избор
хладилник - далтонист
поддържа примитивни страсти
за бяло сирене
саламурено и жълт кашкавал и
нещо в колбасен цвят -
да се реже тънко -
няма ...
с гледане извървях пътя на коприната
мисля си - тук се взират
жени с грим
продали се успешно
с освободени умове и бонуси
за френски сирена
шампанско и ягоди
и трюфели / какво е това / и
затихва махалото
трепти пространството наоколо
а аз
между изгубените си неща те търся
мой гняв и мой вкус
за красивите неща -
остана ми само да се обичам...


Рецензии
Твърде рядко ми се случва да прочета толкова истинен стих...
Тъжен и хубав- като идиотския начин,по който живеем. Остава ни единствено духовната му част!
С уважение към теб
Б.Калинов

Борис Калинов   26.07.2012 21:27     Заявить о нарушении