Рiдна мова

       Рідна мова
Наші мами пісні-колисанки
Дітлахам-янголятам співали,
Ранні птахи  будили світанки –
Українською теж щебетали.

Українською  білі ромашки
Нам в дитинстві про щастя шептали,
Сині-сині, як небо, волошки
Українською юнь чарували…

Перший раз я признався: «кохаю»,
Українською - тій чарівниці…
Розспівавсь соловейко у гаї…
Дотепер мені чудо те сниться…

Українські розквітчані луки,
Українські барвисті веселки…
Материнські натруджені руки…
На хатах білобокі лелеки…

Наші мами пісні колискові
Українською діткам співали,
Вічну вірність до рідної мови,
З молоком матерів ми всмоктали…

Я усе до глибин пам’ятаю,
Українську, як мама, несу я…
Розмовляю я нею, співаю,
Вона в серці моєму панує…


06.07.2012 року


Рецензии
Гарно, пане Миколо!
Хай ваше серце буде сильним і в ньому й надалі панує любов до свого Роду, до мови своєї!

З повагою,
Миколай.

Николай Цупренко   01.11.2012 10:56     Заявить о нарушении
Миколає, велике Дякую. Хай Вам щастить.

Микола Паламарчук Червень   02.11.2012 00:29   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.