I забрела у сни моi душа...

...І забрела у сни мої душа,
Твоя душа, незнана і далека.
Припрошував її до куліша,
Вино домашнє наливав із глека.
Розпитував: ізвідки, хто втіша,
Чому самотня, мов між скель смерека?

Вона мовчала. А в очах сльоза
Туманилася сиво і печально.
А з-під сльози виднілась бірюза
Розпачлива, бентежна, незвичайна.
Отак у хмарі нависа гроза.
Отак сповза каблучка обручальна...

Така біда... Що міг порадить їй?
Як втішити, щоби могла літати?
Сльоза бриніла на краєчку вій.
Що міг тоді про душу твою знати?..
А сон згортав одміряний сувій
І залишав печаль твою і втрати...

6.07.2012


Рецензии
А сон згортав одміряний сувій
І залишав печаль твою і втрати... - ЯКІ ГАРНІ СТРІЧКИ... В'ЯЧЕСЛАВЕ, ЗИЧУ ВАМ ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ І ДУШЕВНОГО СПОКОЮ!

Вера Кухарук   12.07.2012 23:51     Заявить о нарушении
Дякую, дякую, дякую...

Вячеслав Романовський   13.07.2012 09:16   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.