Някога

Някога, в една случайна улица
бързащият ден подслон намери…
Уморен от глупави приумици,
жаден за откраднати недели

свлече топлината…като дрипа
и потъна в булото на мрака.
Виж, нощта край мене се изсипа…
Ти навярно тази нощ си чакал
за да спреш в съня си ветровете.
Тези от които не заспиваш
и в които огнен спомен свети,
за едно море, като надежда живо…

Вярваш ли ми? Ярки са звездите
заблестели в мислите от вчера…
Дъжд танцува още във очите,
с него по вода ще те намеря.

Някъде, в една случайна улица
бързащият ден остана влюбен…
И валя в най-страстните приумици…


Рецензии
Поздрави, Дани!!!

Петя Кръстева   10.07.2012 19:39     Заявить о нарушении
Поздрави, Пете!

Йорданка Господинова   10.07.2012 23:13   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.