Улетку

Цікава паглядзець ўвечары на неба,
цікава назіраць за зорнай вышынёй,
цікава ўдыхнуць дзівоснае паветра,
заплюшчыць вочы ды падняцца над зямлёй.

І раптам пазумееш, што за спіной ёсць крылы,
што неба не высока - вось, далонь узняць,
што неба не далёка, ды хтосьці назірае
і не дае магчымасці так вольна ўзлятаць.

Ці ведаеце вы, што ноч зачаравана?
Ах, як цудоўна ўлетку глядзець увышыню!
Вы, людзі, не хавайцеся пад дахамі кватэры -
вым хопіць яшчэ часу паслухаць цішыню.

22.06.2010


Рецензии