годишнина

на Румяна

Не ми купувай нищо
от витрина.
Ни пръстен, нито скъп парфюм.
Не ми купувай рядко вино,
обувки, риза, шик - костюм...
Дари ми своята усмивка.
И слънце
в побелелите коси...
Едно перо, забравило отлитане.
Небето
в летния ми стих...
Бъди до мене
светлината
от късната изстрадана любов.
Една река
сред необята
на тихия ми нощен зов...
Ела със лъч
от неизгряла,
забравена след друг
Луна.
Вземи ме в топлото си
тяло.
Тъй, както прави го
Жена...
------------------
Не ми купувай нищо
от витрина.
Ни пръстен. Нито скъп парфюм.
Опий ме
с късното си вино.
Живей в мен
земния си сън...
 


Рецензии