Новатор

Троє друзів спозаранку,
Накопавши черв’яків,
Заспішили на рибалку
Через поле до ставків.

Розмістились в очереті.
Ждуть улову… Не клює…
Розкурили сигарети
І поїли все, що є.

— Скоро піде! — каже Петя. —
Всі послухайте мене:
В кого перша попадеться —
Помандрує по спиртне!

А кому всміхнулось щастя
Упіймати другий хвіст —
По закуску риссю скаче
До “Сільмагу” через міст!

…Упіймав Петро рибину
І гайнув по самогон.
Никодим через годину
Тарабанить “закусон”.

Тільки Фєдя, мов статуя,
На пеньку старім притих.
Чарку кине — і чаклує
Біля вудок розкладних.

Із човна дідок старенький
Співчутливо запитав:
— Не клює? А ти, рідненький,
Хробаків давно міняв?

Федя каже: “Це не діло —
З дому перти самогон.
Я ж не дурень — тратить сили
На безглуздий марафон.

І тому свої я вудки
Дещо модернізував:
Поплавки на них залишив,
А гачки — повідривав!”


Рецензии