Горе чи бiда?

— Тату, слухай сюди! —
Батьку хлопчик говорить. —
Чим, скажи, від біди
Відрізняється горе?

— Ну й розумник же ти!
(Мати буде гордитись)
Відрізнять від біди
Хочеш горе навчитись?

Тож послухай мене
Ти уважно, дитино
(Хай тебе обмине
Лихо й тяжка година!)

Уяви: на вокзал
Твоя баба помчала —
До Москви, на базар
Мотонуть забажала.

В місті транспорту — тьма
І народу там — море.
Під машину сама
Впала бабка… Це — горе.

Тут хоч плач, хоч реви —
Вже не встане й не піде…
Та біда — до Москви
Теща вік не поїде!


Рецензии