Святковий обiд

Чоловік за стіл сідає
І питає жінку:
— На обід у нас — хінкалі,
Чи соте з печінки?

Чи, можливо, як учора —
Бульба “у мундирі”,
Як було і позавчора,
І на тій неділі?

— Ну, картопля! — жінка каже. —
І салат добренький.
Ще й олійкою помажу,
Щоб було смачненьким.

— Нині ж свято, тупорила!!
Як ти стіл накрила?!
— Я — в парадному мундирі
Бульбу наварила!
-----------------------


------
Ото стимул!

Маню біди обминають,
А проблем багато:
Чомусь завжди зогнивають
Жінчині томати!

Ото тільки зав’язались —
“На корню” чорніли.
А в сусіда — як сміялись! —
Миттю червоніли.

Чим уже не обробляла —
Результат відомий…
До сусіда завітала:
— Підкажи, будь добрим!

— Та все просто, як у танку! —
Той відповідає. —
Я і звечора, і зранку
Одяг весь скидаю!

Від такої процедури
Плід ніяковіє,
Підніма температуру,
Швидко червоніє!

…Жінка шифером новеньким
Двір обгородила
І гасала, у чім ненька
Маню породила…

Через тиждень — вже сусіда
До Марії стука
(Десь отак після обіду):
— Як моя наука?

— Не подіяла порада
На мої томати!
Почорніли. Треба гадам
Мужа роздягати.

Так зате на іншій грядці
Результат чудовий:
Уродили, як у казці,
Огірки метрові!


Рецензии