Задача

П’ятий “Г”. У клас п’яненька
Вчителька заходить.
Перекличку так швиденько
З учнями проводить.

Потім, наче “потороча”,
На стілець сідає,
Опускає долі очі
І сидить… дрімає…

П’ять хвилин проходить… Двадцять…
Вчителька — ні звуку.
Діти стали хвилюватись.
Петя тягне руку:

— Катю Павлівно, що з вами?
Ви — як тарапата. —
Став перед її очами
Зошитом махати.

— Не хвилюйтесь. Я здорова, —
Вчителька сказала. —
Так, який урок? Укрмова? —
Діток запитала.

— Математика! Не мова!
Ви забули наче?
— Ні! Та то я так, до слова…
Ось моя задача:

З пункта “А” рішучим кроком
Дівчина виходить,
І в пункт “В” перед уроком
Її біс заводить.

Там за пунктом “С” — подруга
Дівчини сиділа.
Узяли по чарці, другій…
Розпивали сміло.

Як до пункта “D” дісталась —
Це таки задача…
На “ікса”, спитать, ми брали
Пиво на додачу?


Рецензии