Украiнкою я народилася...

...Ще навіть треті півні не співали,
 Іще ніхто ніде не гомонів,
 Як встала жінка, в хаті прибирала,
 Курей, гусей, качок нагодувала,
 Як слід і не почистивши зубів.

 Ну хто б зумів усе переробити?
 Вона збудила свої дрібні діти,
 Відправила у школу і в садок,
 Пішла на городи; - і три години
 Копала бараболі і морквини,
 Петрушку, кріп, капусту, бурячок…

 Обід зробила - борщик і пельмені,
 Збудила чоловіка - як олені -
 Небритий і неголений, він спав…
 Та що тягнути довго цю резину,
 Зганяла на роботу (в другу зміну),
 Хутенько - ніби стьожка поміж трав.

 Та що там трави і яка там стьожка?
 Прийшли зі школи Вітя і Сірьожка,
 Маринка, Свєта, Петрик і Кіндрат…
 І вже сім’я вечеря біля хати,
 І вже корова доїться завзято,
 І вже вишнева ніч покрила сад…

 Дітей приспала, баняки помила,
 В маленькій кухні віченьки склепила…
 Вже наче й все… Але зірвалась вмить!
 Ой лелечко! Оце була б заснула -
 Та ще одну роботу я забула -
 Там чоловік не...ий  лежить!!!

2007


Рецензии
Помилково залишила відгук у "зауваженнях"

Ливалента   06.04.2014 20:16     Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.