Чужi героi

            Чужі герої
Ми славимо споконвіків
Чужих, придуманих героїв,
Своїх, знедолених синів,
Записуємо до «ізгоїв».

Всмоктала  всіх трясовина
І топить з помилок тванюка,
Заслала очі пелена
І затемнила лженаука.

У перебовтане багно
Йдемо з піснями з головою,
П’янить дурман, немов вино,
Похмілля не дає спокою.

По-батьківському хто почне,
Як Святослав чистить конюшні?
Народ уже підкови гне,
Лама устої непорушні.

Настане час, прийдуть літа
І нам не будуть диктувати
Хто наш святий, яка свята,
Хто батько наш, хто рідна мати…

Ми кричимо поки «ура»
Чужим, нав’язаним героям,
Тому й не маємо добра
Хохли, в обгорточці «ізгоя».


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.