До серця спогад, мов дитину пригортаю

До серця спогад, мов дитину  пригортаю...
Під гору стежечка біжить в зеленім житі,
А ти живеш у тій  хатиночці, що  скраю,
Де  зріють яблука і  груші соковиті.

Неначе стигле жито  - золотаві коси,
Старі коралі — ще бабусине намисто.
В серпневу спеку вже лягли в стерню покоси,
Війнула хтива осінь  тихим падолистом.

В душі печаль  легка,  якась уже прозора.
Думки, мов ластівки, розсіялись  у хмарах.
Вже час подумати про спокій...  і про  вчора,
Вже стука осінь у вікно... стара примара.

Біжить стежина  в полі золотавим житом...
Великий Боже,  як ще  хочеться пожити!


Рецензии
Та не сумуй душа, не згадуй, що було вчора...
Живи сьогодні і тільки зараз роса прозора...
з теплими побажаннми Лілія!

Лидия Филимонова   25.03.2013 14:39     Заявить о нарушении
Лілечко, радію знайомству! Хай щастить!

Вера Кухарук   27.03.2013 01:26   Заявить о нарушении
На это произведение написано 8 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.