Вишиваю долю

Вплітаю думки в чарівну вишиванку,
Кохання багрянцем вшиваю в канву.
Блакитною смужкою – ніжність світанку,
Зеленим мереживом – лист і траву.

Червоні дощі – то калина у лузі,
Смарагдова синь – то п’янкий виноград.
Орнаменти дня – в оксамитовій смузі,
В оранжевій – нічки рясний зорепад.

Ось лілії цвіт. – То матусин цілунок,
Три хрестики – благословення її.
Чорні нитки – то печалі отрунок, -
В них хвилювання і сльози мої.

Підсніжник вгорі – то найперше кохання,
Троянди – то друге і третє, мабуть.
А ось і тернИк – символ розчарування…
Й знов лебеді щастя на крилах несуть.

Відбилось життя в вишиванці смугасто:
Палало, цвіло романтичним вогнем,
А часом змарнілим, засмучено-згаслим
Пораненим падало вниз журавлем.

Вшиває думки нитка долі чуттєва,
На грунті канви проростає зерно.
Мелодія серця, як книга життєва,
Лягла візерунками на полотно.


Рецензии