Мая Беларусь. - на белорусском языке

Беларусь, старонка мая родная!
на тваёй зямлi я жыу i рос
пад шатром лясоу тваiх, гаротная
пасярод ялiнак i бяроз.

Я люблю прасторы твае з росамi,
сенажацi у кветках i палi,
сёння, Божа добры, Цябе просiм мы;
нашу Беларусь благаславi.

Арасi расою благадатнаю,
дождж благаславенняу пралiвай,
i з'яднай усiх любоую братняю,
дух Богашукання усiм нам дай.

Тваю руку працягнi магутную.
ат злачынств i лiха зберажы,
а калi прыдзе хвiлiна смутная
беларусам мiласць акажы.

Жыхарам старонкi дай аправiцца,
скiнуць з плеч граха,пакуты жах.
На Тваю дарогу дай направiцца,
каб не мучыу вечнай мукi страх.


Рецензии
добра,дзякуй!!!

Владимир Гайдук   07.03.2015 08:52     Заявить о нарушении