Символ смертi

Важко падає кожен звук,
і з’їдає повільно тишу,
там свіжує* жертву павук,
розставляє пастки на мишу.

Де лютує надмінний жук,
що впивається кліщем в шкіру,
забирає життя наплаву,
той, що має годинник з прицілом.

Тихо підступи свої плете,
розкидає миш’як по бокалам,
незакінчену мить обірве,
спритно схопить її з віддзеркалень

Що відблискують лезом ножа,
рух знайомий й близький потойбіччю,
Так стирали вікам імена,
Так складали легенди сторіччю.

свіжує - від "свіжувати" - очищати від шкіри і потрошити (вбиту тварину)


Рецензии