Нiчний шторм

Під вечір море злегка заштормило.
Погнав на берег вітер баранці,
Рожеві мушлі хвиля перемила
Й перебира ретельно камінці.

Десь в глибині розпочалась бовтанка,
Збісилось море на заході дня.
Закрила двері на крючок на ганку
Відразу ж стихла чайок метушня.

Бора лютує, рветься за лаштунки,
За молом шхуна якорем гримить.
Ґвалтує галька вищого ґатунку,
Дрібна з піском потухло шарудить.

Зібравши з хвиль потрощені уламки,
На ранок вітер геть увесь ослаб.
На берег штормом викинуло камку, -
В ній копошиться очманілий краб.

Иллюстрация из интернета.


Рецензии