Салют, любимый Витебск!

Прывітанне, любімы мой Віцебск

Прывітанне,любімы мой Віцебск,
З Галілейскай далёкай Зямлі.
Прывітанне,Лучоса і Віцьба,
Прывітаннне, у красках палі.

Прывітанне музеям Шагала,
Мастакам - найцудоўнейшы дар.
Край чужы - гэта неба з эмалю:
Замест зоркі жаўцее ліхтар.




Я прашу прабачэння, мой Віцебск,
Да цябе прыязджаю я рэдка.
Прывітанне, шаноўная Віцьба,
Прывітанне, чароўныя кветкі.

Прывітанне прыгожым паненкам
У цнатлівым заўжды харастве.
Прывітанне Вам, храмы Успенкі,
У якіх летуценне жыве.

Забываю чужыя палеткі.
Прывітанне табе, васілёк*:
Ты - эмблема, ты - сімвал, ты - кветка,-
Забываю чужыны апёк.

Віцебск мой, ты - краіна мастацтваў,
Я пяю для тваіх берагоў.
Я жадаю табе спадабацца.
Прывітанне, сталіца майстроў.

Васілёк- кветка стала сімвалам Славянскага базара ў Віцебску.


Рецензии
Прекрасное посвящение моему родному городу! Спасибо, Наташа!

С теплом души...

Людмила Кочегарова   12.11.2020 23:48     Заявить о нарушении
Ничего нет слаще, чем получить отклик от того, кто родился в этом городе!

Соловьёва   13.11.2020 06:22   Заявить о нарушении
На это произведение написано 9 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.