вечерен етюд

Искам да пием
по чаша
със теб
             -делнично вино.
Нейде  далече
оставили в плен
              вечер без име…

Нежност от слово
и сън от липа -
       да си прелеем.
Толкова вятър
и студ
           е навън –
още сме цели…

Искам да пия
по глътка
със теб
       -топла и жадна…
Твоите коси ме изгарят.
До смърт.
Или ме раждат…

Вплели ръцете си
                -сякаш въже –
мост да преминем.
Суха река е отдолу. Зове…
                хорската зима.
Искам да пием.
По чаша .
Със теб.
Тръпнещо вино.
Вечер без име
оставили в плен –
за да ни има…


Рецензии