Батькивська хата

Для всіх – звичайнісінька хата,
Для мене – світлиця ,палата.
Душа моя має тут крила,
Вона б і день й ночі творила.
Пуста стоїть батьківська хата,
А як веселились на свята!
Родини збиралось багато,
І всім була рада та хата.
Бурлило життя в цій оселі-
Батьки молоді і щасливі й веселі.

Пройшло , промайнуло . пробігло…

Стоять неосвітлені вікна-
Нема в них кому визирати.
Нема кому  нас дожидати.
Подвір*я і сад постаріли.
Без батьківських рук опустіли.
Ще зовсім недавно той двір –то був рай:
В господі мед-пиво текли через край;
Смачні пироги, ковбаска  духмяна,
Хрусткі огірочки , печеня рум*яна.

Пройшло , промайнуло , пробігло...

Приберу я хату , наведу в ній лад,
Заквітчаю  рясно опустілий сад,
Та , на жаль , не зможу  прожите
 вернути назад...

28.05.12


Рецензии