У мiстi нiч

У місті ніч. Такий чарівний спокій,
Такий свіженький вітерець.
Ніщо його не потурбує, поки
Не витягнуть у когось гаманець.

На розі хлопець дівчину цілує,
Мов золоті у сяйві лихтаря.
Ця парочка, можливо, попрямує
Одного дня до вівтаря.

У кожній ночі є щось неповторне,
Якийсь свій особистий дивний знак.
На лавочці скрутилося щось чорне:
Це міцно спить міський жебрак.

Потік машин несеться без упину
Десь у кафешці музика і сміх.
І голос міста ані на хвилину
За цілу ніч замовкнути не зміг.

29.05.2012


Рецензии