Слово

Чарівне, красномовне мудре слово,
Переплетіння звуків і фігур.
Мереживо граматики і мови,
Це цвіт алфавіту і розуму ажур.

О, слово, перл, народжений віками,
Плід всіх літературних починань.
Це мова душ, що стелиться рядками,
Основа вчень, рукописів і знань.

В нім різнобарвність звуків і відтінків,
Глибини надр і невагомість хмар,
Сонм варіантів, значень і відмінків…
О, слово, в тобі холод і пожар!

Мудрість віків і почуттів розмахи,
Голос думок і творчості маневр.
Слова – різноголосі, наче птахи.
І кожне – неповторності шедевр.

У кожного свій тон і зміст, і корінь.
Слова, мов сонце, світять у серця.
Бо кожне слово – спілкування промінь,
Це плід свідомості, це жест руки творця.

Із слів черпаєм змісту глибину,
З них ллється піснею мелодія душі.
В них нотки сліз чи терпкість полину.
Із них формуються і проза, і вірші.

Слова… Слова…Рядки, цитати, фрази,
Характер, настрій, осуд чи хвала, -
Усі емоції в сплетінні слів одразу –
Весь Всесвіт в собі вміщують слова.

О, слово, нерв великої системи
І всіх розмов незмінна складова,
Ти - атом мови, ти - її емблема,
І в спілкуванні - всьому голова!
29.11.2011 02:31


Рецензии