Красимир Георгиев Съмнение

Красимир Георгиев
СЪМНЕНИЕ  http://www.stihi.ru/2011/05/10/5615

Когато разучих
математиката, граматиката, науката за любовта,
науката за почитанието на предците,
леточислието, риториката, пътищата на предопределението,
учението за съществата, учението за войните,
познанията на змиите, връзката между небето и вятъра,

започнах да пиша каталог на моретата и островите.
Но нощем ме буди съмнението,
че може би все пак Земята е плоска.


Сомнение

Науки точные изведав,постигнув грамоту любви,
Узнал я всё о культах предков и изучил скрижаль судьбы,
Ученье о начале мира,доктрину войн и мудрость змей,
Увидел ветра связь и неба, риторикою овладел.

И каталог морей и суши я бодро начал составлять.
Но по ночам сомненье мучит:
Быть может, плоская Земля...


Рецензии
Здравствуйте, приходите голосовать:
http://www.stihi.ru/2012/05/27/7481

Ирина Львовна Ашомко   27.05.2012 19:49     Заявить о нарушении
Спасибо за напоминание.

Лариса Семиколенова   28.05.2012 18:57   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.