Мы тут зарэ вам науТыкайм

Самых хвайных да и цваных хмар.
Ибо-бо шо шэ садыты, га,
Колы ты вырнувсь са псарнь.

Ну, такый во вш КИСМИТ в Васьк - Суць Бав.

Дык играй Нам  пра рай. Ах ты Васьк БрыльЯнт!

На гармонику ён грае и людзей всих забавляе.
Василёк, Василёк,
Так и гэтак, Василёк!

Гэта Маци з Буцык шуце, Мой абсыпаны вибхуци.
Василёк! Василёк!
Мой Зяцёк ты, Василёк!

Адыдзи крыху ад ганку И сыграй пра сербиянку,
Пра малинавы звон
Ды пра ружав мильён!

Можа, нехта адгукнецца,
Добрым сябрам назавецца
И падорыць хоць злот –
На хлеб ды на мёд.

Бачыш, снег як адыходзе
И пяе, што спаць нам годзе?
Дык играй нам  пра рай –
Сонца праславляй!

Я пяю табе пра музыку,
Каб писав па-беларуску:
Праславляй родны край,
Гук свой уплятай!

Бо кали яшчэ на свеце
Так спявали Нашы дзеци.
Мой Васёк-трубачок Сонечны Вянок.

…То было шчэ в 5-м годзе.
Кали я шчэ не быв Плотам.
И слагал па-руски так, как лишь может Спарт.

27 марТовСКИх Кот ув 16.40 вот, ды на вулиц Касманавт,
Минск весь уславляв Ш.


Рецензии