***

У городі  їжачок!
Кликав! Кликав діточок!
До старої  вів хатини!
До Марка на іменини!
Кожний з них дарунок ніс.
Яблук буде повен віз
І малини!   І мучиці!
І  джерельної водиці!
Бо господар хоч і кіт!
Та мастак пекти пиріг!?

Сонце взуло чобітки
Та подалось до ріки.
Промінцями! Промінцями!
Хвилі чеше гребінцями!
Ластовинням всіх лякає.
Капелюшки  зодягає.

У долині! У долині!
Сонце спить у річці сині!
Півень видерся на пліт!
Що за диво!? Плід не плід!?
Закричав -“Ку-ка-рі-ку!”
Колобок упав в ріку!”
Стрепенулось  сонце красне!
Покотилось в небо ясне!


Рецензии