***

Роси плачуть у світанні!
І туман повив луги.
Зачепився коник рання!
Нахилився до води!
Каченя спросонку дике
Шугонуло в осоку!
Налякав його промінчик
Скочив з неба  на вербу!
Посміхнувся сів на крила
Каченя  -«Кря-кря-кря-кря!
Голосило! Голосило!
Доки мама не знайшла.
Пригорнула! Приласкала!
Заспокоїла дитя!
А про сонце розказала
Що воно несе життя!

Бородою місяць трусить.                Сплять дерева у шапчинах.
Човником пливе.                Білочка в дуплі.
Вся малеча спати мусить.                Спи і ти мій любий хлопчик /синку/
Нічка сон пряде.                Носиком сопи.
                Вранці сонечко розбудить.
                Пробіжить крізь скло.
                Лоскотати очі буде.
                Несучи тепло.                17.11.04р


Рецензии