По розпеченiй дорозi

По розпеченій дорозі,
У яскравому вбранні.
Ледь йшов, циган кучерявий,
По чужій йому землі.

«Ромали» в бричці гомоніли,
Співали пісню затяжну.
Їх перехожі не любили,
Боялись діти з сповитку.

Вони були на них не схожі,
Кипіла в них гаряча кров.
Одне спасіння, -  дні погожі,
В очах горіла лиш любов.

Вони у табір повертались,
Де жив їх головний «барон».
В житті нічого не боялись,
Під небом був солодкий сон.

Господь, -  життя дав всім народам,
І їх багато на землі.
Ми допоможемо  незгодам,
Хоча не всі в нім трударі...


Рецензии