Урок по рапира

УРОК ПО РАПИРА
Приятелю, хайде в онази бърлога
да дръпнем трева...
Да дръпнем трева...
И ще прогоним беда и тревога
и ще потънем в добра синева...

Мога да стана звездица.
И ето,
политвам далече, политвам в небето.
Няма коварство, няма измами.
Там не играят никакви драми.
Ти ще си Ленън,
аз ще съм Пресли
и ще направим купони чудесни.

Дърпай вълшебната пуста трева!
Пуста трева!
Пуста трева!
Няма ги старите пръст да размахват,
зъби да стискат,
укори плискат.
Няма копои, мошеници бесни
да ни раздухват житейските песни.

Дърпай трева, дърпай трева...
Тя завладява
душата,
живота...
Лочи ги!
Лочи ги!
Няма насита!
В очите ми хлътва и стават изпити.
Блясък не жизнен оглежда се там.
Онази с Косата се блещи...
Да дам
моята младост
да пие,
да пие,
докато душата
на пепел се свие.
И облак разплакан под черна забрадка,
оплаква с босилек съдбата ми кратка.

Не пипай трева!
Не пипай трева!
Ох, ако мога!
Ох, ако мога да върна урока
в добрата посока...
Бих я прегърнал цялата флота,
на всички тревоги,
на всички несгоди!
Бих ги превърнал в моя рапира.
С болка животът не спира,
пулсира,
макар по-сурово,
макар по-сурово...

Сърцето ми Господи,
знам
е готово.
Но нямам аз сили,
нямам аз сили...
Тази проклета трева
ми се хили...
       "СТРЕЛЕЦ НА МИГОВЕ"1998г.


Рецензии