Правила безпеки

Вчить нас кожен: мама й тато,
Правила безпеки знати!
І не гратися з вогнем,
Нас навчають день за днем!
Як сірник в руці тримати
І плиту як слід вмикати,
Не палити цигарок,
Ми отримуєм урок.
А Іванко не повірив,
Підпалив сірник і кинув,
Запалав одразу килим,
Він туди води хоч вилив!
Але ні, йому ще мало,
Доказів поки замало!
А вогонь на місці не стоїть,
До вітальні він летить!
Тут Іванко вже злякався
Весь поблід та на вулицю подався!
Що робити він не знає,
А вогонь все не вщухає!
І почав він помочі благати,
Маму і тата починає звати.
Тут сусіди врятували,
Бо пожежних викликали!...
Врятували квартиру Іванка,
Та отримав він від мами і татка!!!
Бо не слухав бітьків своїх,
Зневажав порад від них.
Але зараз пам'ятає,
Більше так він не вчиняє!
«Прочитавши пам'ятайте:
Ви з вогнем в житті не грайте!»


Рецензии