изгубен

Отдалечавам се от теб…
тъй бавно.
От сенките на дланите…
или косите.
От улиците в този град
и бялото
око на слънцето
в усмивката.

Отдалечавам се от теб…
като при отлив.
От всичко живо,
сред което съм те имал…
В оголените острови след синьото.
Или из плитчините на годините.

Отдалечавам нощем
топла рана .
От края на угаснал ден.
Заслушан в звуците
на чужда памет…
Нахлузил нощното лице.

Как сам да бъда
бряг…скала. И пясък.
И сам да чакам
прилива през май.
Аз днес опитвам да призная,
че се изгубих в теб…
Докрай.


Рецензии