Над ним шумлять берези свiтлокоci

Над  ним  шумлять  берези  світлокосі,
Гніздечка  в'ють  пташата  навесні.
А  селянин  здійме   трави  покосів,
Поки  стоять  травневі  дні  ясні.

Роки  зрівняли  з  пагорбом  могилу
І  не  знайдеш,  де  тихо  спить  солдат.
А  він  був  дужий  і  в  руках  мав  силу,
Колгоспних  в  полі  не  минав  бригад.

Літають  бджоли...  медоносять  липи,
Він  досі  з  першим  променем  встає.
На  пагорбі  -  тополі-смолоскипи,
Поклони  перед  ними  жито   б'є.

Настане  ніч....  у  небі  зірно - зірно,
Дівчата   наплетуть   собі  вінків.
Любив  дружину  трепетно  і  вірно,
В  віночку  із  пшеничних  колосків.

Вплітають  у  вінки  волошки  сині,
Червоні  маки,  наче  кров  солдат...
Пливуть  дівчата  в  полі,  мов  богині,
За  пагорбом  далеко  -  Сталінград.


Рецензии
Верочка милая привет!У меня сломался ноукбук..А в старом нет скайпа..Как отремонтируют я тебе напишу!
Удачи тебе!!!!!

Ирина Рудзите1   18.08.2012 22:35     Заявить о нарушении
Иринушка, буду ждать с нетерпением! Прочла число и поняла. что опоздала с ответом... До 15 сентября я дома - звони по скайпу. Буду ждать, Ирочка!

Вера Кухарук   11.09.2012 22:30   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.