Невеселе розтавання

Ой, у полі соловейко,
Гарно так співає.
Бється молоде серденько,
Старості не знає.

Шелестіла осиченька,
Біля ставу височенька.
Вітру кланялась низенько,
Розмовляла з ним тихенько.

При дорозі тополина,
І струмка,і жартівлива.
Грає листячко на сонці,
Сяє промінь у долонці.

Хай до серця пісня плине,
То любове наша лине.
Вітер шле тобі вітання,
Шелестом осик хитанням.

Олю, наша дорогенька,
Ми сумуємо, рідненька.
Як полин гірке прощання,
Не веселе розтавання.

Їдеш ти від нас далеко,
Хай сплете гніздо лелека.
Як голубка небом в`ється,
Чиста доля твоя лл`ється.

Нехай стелиться барвінок,
Синіх оченят вінок.
Хай курличе журавлина,
Пам`ять спогадів й думок.

Місяць по небі гуляє,
Сяйвом землю озаряє.
Зорі пильно доглядає,
Наше серце крає, крає.

Подивись на небо, люба,
Наша горлиця, голуба.
Пригадай, як все було,
І шуміло і гуло.


Рецензии