Прозрiй, убога Украiно

Прозрій, убога Україно,
Бо мабуть гірше не буває.
Народ твій за яку провину,
Чи за які гріхи страждає?

Так повелося з давнини,
Й до цього часу так триває,
Від жиру бісяться пани,
А люди в злиднях виживають.

Бездарної влади брехливі слова,
Наруга пряма і відкрита.
З трибуни лунають не рік і не два,
Від тих, хто дістався корита.

Безбожно крадуть, без зупину.
Мільярди мають, та все мало.
Колись багату Україну,
Як рідну хату обікрали.

Хоча війни і не було,
Ні землетрусу, ні цунамі,
Це ж треба, знищили село,
Поля буяють бур`янами.

Заводи й фабрики стоять.
Лишились люди без роботи.
А владі нашій наплювать,
Про себе дбають «патріоти».

Живуть у своїй Україні,
У тій, що тільки для багатих.
А для простих людей – в руїнах,
Убога, Україна - мати.

Свавілля правду пожирає,
Та де ж та в біса демократія?
Про яку влада так горлає,
Та це ж брехня, шановна братія.

А люди в суд ідуть юрбою,
Шукати правди, та дарма.
Була Феміда лиш сліпою,
А стала ще й глухоніма.

Та от наснився сон мені,
Що президент сказав в ту мить,
«Поставим пам’ятник брехні,
І стануть всі по правді жить».

Що красти вже ніхто не буде,
Людям роботу та зарплату.
До влади прийдуть чесні люди
І будуть про народ свій дбати.

В пошані літні і  малі,
Бо у державі про них дбають
І хлібороби на землі
Працюють. І за працю мають.

І не заплаче більше мати,
Гіркими як полинь сльозами,
Що діток нічим годувати,
Грошей чекаючи роками.

І медицина, і освіта,
Усе тоді доступно буде.
І матимуть майбутнє діти,
А от злочинності не буде.

Кращі ніж в Європі нині,
Проспекти, вулиці, бульвари,
А на полицях в магазині,
Дешеві, якісні товари.

Спекулянтів, - що й казати,
Їх не буде вже, як класу,
Всі взялися працювати,
Змарнувавши скільки часу.

І стануть поважати нас,
Із краю в край по всій землі.
Бензин дешевий буде й газ.
Зміцніла гривня, не рублі.

І Путін  в  гості завітає,
Щоб попросити допомогу,
Бо гроші є, він добре знає,
І  вистачає слава Богу.

Щасливі в Україні люди,
Бо для усіх один закон.
Чи ж так насправді колись буде?
Бо це лиш був наївний сон.

22.04.2012.


Рецензии
На это произведение написано 9 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.