Карпатський цирюльник

               
                КАРПАТСЬКИЙ ЦИРУЛЬНИК.                28. 01. 2005.

                Над моєю Тисою, в моїй Україні,
                Мої гори сині, мої гори милі
                Ви зробили лисими, прогнали лелеків,
                Як чужинці злії, що прийшли здалека.

                Лиш пеньки на схилах, де росли смереки,
                Та наші ведмеді не є такі дикі.
                Вам хоч світ в руїнах, лиш би жить в роскоші,
                Нащо вам Україна, вам би лишень гроші.

                Що наш ліс вам вадив, щоб вам подавиться,
                Мало тої влади, дай "Пущу водицю"
                І Білу Криницю... вам, як свиням, перли...
                Може ще Ай-Петрі, може ще Говерлу?...

                На горі лисій дикі й нині
                Справляють відьменський шабаш,
                А сльози повінню в долини...
                Прости, Верховино, свідку ти наш.                230.


Рецензии