Шведська тюрьма

                ШВЕДСЬКА ТЮРЬМА.                26. 02 2004.

                Стою на базарі в кожусі,
                Крізь окуляри пильную терези,
                Хочеться крам ввесь роздати бабусям,
                Та живіт вже і так підперезан.

                В Швеції, кажуть, що триста долярів
                За бізнесмена відсидіть в тюрьмі...
                Я б скельця нові до своїх окулярів,
                Не сліпав би більше в пітьмі.

                Чотири дипломи на полиці торішній,
                Будеш чесним і комунізм гряде...
                І сором мені за тим, що безгрішний,
                Та сховатись куди від людей?

                В Італію, Грецію чи Португалію
                Податись роки не дають,
                І часто дивлюсь на вокзалі я
                Який це на Швецію путь?

                Україну свою тимчасово покину,
                Бо любую розділю із нею біду,
                Мені би лишень підкормити родину,
                Щоб онукам на школу та ще на їду.

                Хочу, як до Арміі в шестидесяті,
                І в своєму не втямлю уму-
                Якщо не на три, то хоч на два роки,
                Посадіть мене в Шведську тюрьму.                218.


Рецензии