Vijay Sai - поэт из Индии, современник

A Desperate Cry

God's creation
Blessed to be born in this world
We all may feel that's the truth
Until I read this-
An abandoned baby
Malnourished, hardly an year old
Famine struck
Skin and bone
No food to feed
No water to have
Stranded alone in barren land
Helpless eyes staring straight
Standing legs more like a bamboo stick
Cerebral neurons popping out
Veins struggling to carry weak blood
Oh God! Nothing more I can add…
My heart is not strong enough
To read the rest-
A vampire vulture
Sitting beside and
Looking eager to end its hunger!
I pray! Save these innocents!
Let this never happen again!

Vijay Sai   - поэт из Индии,современник.

Отчаянный  выкрик.

Божье творенье,
Благословенно твоё рожденье,
Так думал – благо родиться,
Пока не увидел газетной страницы.
Ребенок, поменьше года,
Брошен,голодный,
Лишь кожа да кости.
Беспомощность в прямо смотрящих глазах,
Еще не стоит на ногах,
Нейроны в головке наружу,
Вены слабую кровь не способны нести.
О Боже! Он никому не нужен.
Что я могу добавить.
В нетерпении ждет стервятник,
Чтобы  голод свой утолить.
Я только молитву готов вознести:
Спаси ещё неповинную душу,
Подобному быть – запрети!


Рецензии