Песнь Пресвятой Богородице

Святая Богородице,
Покро'вушко небесная,
Царице благочестия,
всемощная Заступнице,
Деви'це Непорочная,
Невесто Безневестная,
всем с верой притекающим
водительная Спутница,

В женах благословенная
и Мати предреченная,
под кровом милосердия
весь мир усыновившая,
неложно проповедана
во все концы вселенныя,
как лествица, Создателя
с людьми соединившая.

Честнейшая, Славнейшая,
Владычице всепетая,
Младенца Невместимаго
и Бога Слова Рождшая,
стено' необоримая
и радосте пресветлая,
смоко'внице всеплодная,
над миром ветвь вознёсшая!

Достойно есть и праведно
блажити Тя воистину,
Защитницу обидимых,
скорбящих Утешение,
надежду ненадеемых,
Угодницу Пречистую,
Ходатаицу радости,
Споручницу спасения.

Благословим со ангелы
и хвалим Тя, Возбра'нная,
Престолу Сына Божия
во славе предстоящая,
геенны устрашение,
оградо Православная,
земное достояние
молитвою хранящая!

О Мати Благодатная,
наш вопль и воздыхание
услыши и воздвигни ны
из глубины греховныя!
Твое бо есть известное
погибших душ взыскание,
единая всемудрая
Наставнице духовная.

                16/18.04.2012


Рецензии