над Украиной новая заря

                НАД  УКРАЇНОЮ   НОВА   ЗОРЯ
                (лютий  2000)

Життя, життя – двигун буття.
Буття земне свідомості є доля.
Свідомості людської дивне почуття,
Що в ічній боротьбі гартує волю.
Як полум»я земнеє паливом живе,
Життя людськеє в боротьбі мужніє.
Так є вогонь, що полум»ям горить,
Та є другий, смердючи тільки тліє. . .
Нова Зоря над Україною палає –
Зоря любові, щирості, добра.
Яскравий промінь, той, землі не досягає,
Крізь мряку підлості,жадоби й зла!
То з заходу насунуть чорні хмари,
Зі сходу чорні хмари валом пруть.
Між ними блискавиці, громовії чвари,
На землю бруд, жебрачество несуть.
Між хмарами ті чвари все хитріші,
Щоб одурачити одна одну загостро.
І маски одягаючи щиріші,
Безсовісно грабують життя простір. . .
Немає Божого життя в хмаринім црстві.
Гризуться всмерь поміж собою вовчі зграї.
Багатства здобувають в лиходійстві,
Для себе, для свого земного раю.
Смак панування, жадність їх свиняча,
Буржуїв українських то права.
Насильство над людиною їх вдача
І це є демократія нова!
Хоч у панів капіталістів, комуністів
Є різна демократія своя,
Та все єдина і на віки вічна,
В насильстві над людиноя і над життям!
Насильство – воно є і буде,
Важливо,тільки, у ім»я чого?
Не ворога у владі би здобути,
Грабує що народнеє добро.
Від лиходіїв, хамів ненажерлих,
Віками не діждатись нам добра.
Від хамів захистити, цих скажених,
Народну Демократію пора!
Нам Демократії Народній треба вчитись
У докерів англійців, зокрема.
У водіїв французів – не коритись,
А відвойовувать на кращеє права!
В активній боротьбі є краща доля,
Не в цілуванні нищинськім у спонсора руки.
Щоб не зламалась наша Горда Воля,
Свої, рішуче, відвойовуйте думки!
Рішуче і мужніше викривайте,
Зривайте з брехунів завзяті маски.
Уважніше вдивляйтесь, розпізнайте,
Їх лицемірні обіцянки-казки.
Нова зоря над Україною палає.
Зоря любові, щирості, добра.
Хто щире і гаряче серце має,
До боротьби стає з бідою зла!
Байдужість, «моя хата з краю»,
Є підлості соратниця своя.
Сьогодні злодій іншого вбиває,
Та завтра черга стане вже твоя!
Згуртуємось тісніше Українці,
Під прапором любові і добра.
В душі, своїй, не залишайте мсця,
Байдужісті, для підлості і зла!


Рецензии