Чудеса

ЧУДЕСА
              акростих
Нямо е. Тихо е. Тъжно.
А песен се лее безгрижно.

Мигове пъстри, откоси,
Алени весели, боси.
Радости будят се топли
И гонят болки и вопли.
Ябълкова градина,

Шепне с розово синьо.
Арфено румени думи
Нямо поднасят ми друми.
Девствени друми, потайни,
Усмивки скрити, омайни,
Ръсват копнеж от звездите,
Кротнала обич в гърдите.
Обич нечакана сладка,
Волна  фриволна, но кратка.
А от отвъдното бяло,

С вятъра луд е поспряло,

Овчарче с детската радост,
Бряг от мечтите на младост.
И прошепва невидим Иван
Чудесата за нас са от Там.


Рецензии