Крик душ1 народу!

МИ ЗА НАРОД! МИ ЗА ДЕРЖАВУ!
ЗА МИР! ПРОГРЕС! І БЛАГОДАТЬ!
МИ ЗА РОЗУМНЕ! ЗА МОЖЛИВЕ!
БО СКІЛЬКИ Ж МОЖНА БІДУВАТЬ?!

ПЕРЕЖИЛИ ОН ЛИХОЛІТТЯ,
ЗВЕЛИ ІЗ ПОПЕЛУ ЖИТТЯ.
ЧОМУ В НАШ ЧАС ТАКА РОЗРУХА?
А СКІЛЬКИ БРУДУ ТА СМІТТЯ.

ДІДИ, БАТЬКИ, ДОБРО ТВОРИЛИ,
НАВІКИ В”ЇЛИСЬ МОЗОЛІ.
ЗА КРАЩЕ СВІТЛЕ, ЗА МАЙБУТНЄ,
УКРАЛИ НАДБАНЕ СВОЇ.

ДІСТАЛИ НАС РОДИННІ КЛАНИ,
ТО ПРАВДА Є, ТАКА ГІРКА!
АБИ З ІВАНА ВІН У ПАНИ,
ВРАЗ СОВІСТЬ ВИБІГЛА, ВТІКЛА.

ОН БЕЗСОРОМНІ ПОСІПАКИ
У СМУТУ ВВОДЯТЬ НАС ЩОРАЗ.
РОЗУМНІ НІБИТО, ЗАВЗЯТІ,
ДАЛЕКО, ЛЮДИ ЇМ ДО НАС!

ГІРКІ ЄМОЦІЇ ВИРУЮТЬ,
ТЕРПЛЯЧИЙ БОГ ДІСТАНЕ ЇХ!
ЗНАЙ РОЗКОШУЮТЬ ТА ЖИРУЮТЬ,
ЧУБИ РВУТЬ, СВІТУ Й НАМ НА СМІХ.

У СВІТ ДІТЕЙ АЖ ГЕН ЗАГНАЛИ,
У НАЙМАХ  МОЛОДІСТЬ, ЖИТТЯ.
ШТАНИ У КРІСЛАХ ПРОТЕРАЮТЬ,
НЕМАЄ ЛАДУ ТА ПУТТЯ.

ЗВ”ЯЗАЛИ ЧЕСНИМ ЛЮДЯМ РУКИ,
ТА РОЗСВАРИЛИСЬ З УСІМА.
А ПАРТІЇ?! НЕМОВ ГАДЮКИ!
РОЗСАДНИК НЕНАВИСТІ Й ЗЛА.

МОВ ЮРОДИВІ САТАНІСТИ,
ОТЯМТЕСЬ ЛЮДИ! ЛЮДИ Ж ВИ?!
ПОГАНІ КАЖУТЬ, СТАЛІНІСТИ”
ДАЛЕКО ВИ ВІД НИХ ПІШЛИ?

ПОТРІБНО МАЛО ДЛЯ ЛЮДИНИ,
ЗДОРОВ”Я, МИР, В ДУШІ ЗЕРНО!
НЕ ФАРАОНИ МИ В МОГИЛУ,
ХТО З НАС ЗАБРАВ СВОЄ ДОБРО?!

А ТИ НАРОДЕ МІЙ ВГИНАЙСЯ
СОЛОНІ МІЗЕР КОПІЙКИ.
ЛІКАРНЯ ПЛАТНА А НАВЧАННЯ?!
МОРАЛЬ СТРИВОЖЕНА, ДУМКИ.

ВКРАЇНА НАША Є БАГАТА,
РОЗУМНИЙ, ЩЕДРИЙ НАШ НАРОД!
ТА Ж НАША НАЦІЯ ЗАВЗЯТА,
СУСПІЛЬСТВА ЦІЛОГО ОПЛОТ!

А СТАНЬМО ДРУЖНО МИ ДО ДІЛА,
ДОСТАТНЬО ДОСВІДУ І ЗНАНЬ.
ЛЮБОВ ДО БЛИЖНЬОГО ТО СИЛА,
ДАРУЄ БОГ НАМ ПОДОБАНЬ.

В МЕТІ У ВІРІ Є ТА СИЛА,
ЯКА ТРИМАЄ НАС В ЖИТТІ.
БО БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ ТО МОГИЛА,
ЯКУ МИ РИЄМО СОБІ.

НЕ ЗАКЛИКАЮ ДО ПОВСТАННЯ,
НЕ  ЗАКЛИКАЮ ДО ВІЙНИ.
Я ЗАКЛИКАЮ ДО ЛЮДИНИ,
ДО ЧЕСТІ Й СОВІСТІ В СОБІ!!!


Рецензии
Хоть я по украински , как говорят, не разумею, но боль, что вы здесь изложили, за державу и людей, я поняла. Так народ за МИР и СОДРУЖЕСТВО. а "батьки",что к власти дорвались чего то всё делят, Устилая землю костьми наших сыновей. Спасибо Вам.Несите в МИР такие добрые слова

Тамара Белова 2   30.04.2012 11:10     Заявить о нарушении
МИЛАЯ ТАМАРА! ИМЕННО ДЛЯ ВАС ,Я ПЕРЕВЕЛА СТИХ НА РУССКИЙ ЯЗЫК. Приглашаю вас на свою страницу. И вам спасибо за теплоту вашего сердца и слово доброе.

Валенсия-Велиция   30.04.2012 16:26   Заявить о нарушении
На это произведение написано 8 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.