Б1ля музею Б. Гр1нченка

На пагорбі на краю села
Хата стоїть старенька.
Школа давно тут була,
Вчителював в ній Борис Грінченко

«Вчитель приїхав! – несеться
Звістка  стареньким селом,
«Ера нова почнеться!» -
Серед селян загуло.

Приїхав в село він зі скарбом,
А в скарбі всього було
Книжок десятків зо два,
Та ще піаніно гуло.

Зібрав дітлахів замурзаних,
Причепуритись і вмитись звелів,
Двері до школи відкрив для них,
В казкові світи повів.

З ранку до вечора в школі
Селянських діток навчав,
Ходив до людей, був у полі,
Селянське життя вивчав.

А ввечері біля школи
Гамірний натовп збиравсь:
Дорослим про щастя й недолю
Вчитель книжки читав.

Розмови велись до півночі,
А коли вже й місяць сідав
Слухав пісні дівочі
Й оповідання нові писав.

Люди й тепер пам’ятають,
Що мудрий учитель казав,
Учні у школі читають
Книжку,яку він складав.

В тій школі, як у музеї.
Зібрані вчителя речі,
Ось пам’ятник біля неї
І гамір веселий малечі

На пагорбі біля школи
Хата ще й досі старенька.
Нагадує все довкола
Про вчителя Бориса Грінченка.


Рецензии