Байстрюк

БАЙСТРЮК

Тяжко жити байстрюком,
З матір’ю,  без батька...
Нагуляний! Всі навкруг
Поставили печатку.

Та печатка, все життя,
Буде мене муляти...
Та, чи матінка моя
В тому винувата?

А тоді була війна...
Мужі, діти гинули...
Нам назначив сатана,
Щоб усі пропали ми.

А в могилі братській, десь,
Невідомий спить солдат...
Мого імені творець,
Вже багато літ назад.

Народила байстрюком
Мене мати – дякую!
До землі їй, мій уклін,
Що дала життя мені!


Рецензии