алманах

Проходилите пътища
ме връщат
на спомените
в сухите корита.
Като случайна мисъл-
за река-
върбата дните ми оплита…

И тихо,
в сивото на мрак,
се просълзява утринната диря.
След птиците затворих светлина –
един слепец,
от тука минал…

Проходилите зимни дни
снега топят,
в очите ми надничат.
Засенчили ревниво паметта.
С утъпкали треви копита.

Обичам стъпките ти в мен –
мастилените пръсти на небето.
Като невидим циферблат,
разтворил този ден
в лицето ми.

С дъга от есенни листа
забравените спомени се връщат.
Една случайна мисъл –
за река.
В изгубената моя същност…


Рецензии