день Победы

      ДЕНЬ   ПЕРЕМОГИ
         (травень  2004)

Травневе сонечко день Божий догляда.
Перлинки дарувало кожній стебелинці.
В ставочках, наче в дзеркалі вода,
Ласкаві відбива його промінці.

Промінчики грайливі, стрибунці-зайчата,
В віконце вісточку бажаную несуть.
Сьогодні Перемоги День – велике свято,
Та шана дарувавши цю красу!

Їм – воїнам пекельних сорокових,
Весняне свято це щорічно розквітає.
У барвах чистих, різнокольорових,
Довкілля все красою щирою, любовію вітає!

Весна прибралася до свята урочисто:
Повітря в життєрадіснім привіллі,
Блакитне небо усміхається привітно,
Сади втопають в білосніжнім водопіллі!

У тім цвітінні, непомітним рухом,
Неначе спалахне, всміхнеться щось на мить.
Душа то воїнів, понад садами, птахом,
У кожній квіточці їх подихом тремтить.

Тремтить і в запахах земних буяє,
То нам дарується небесний їх привіт. . .
Цвітіння те, хай разом нагадає,
За нас життя віддавши, заповіт!


Рецензии