Кохати

                КОХАТИ

Кохати. Переплестись руками, наче квіти,
І ніжність крихтами бездонно устеляти
На тло натхнення. Обіймати. І не зомліти.
Лиш в хвилях тремту відчайдушно колихати
Росу в устах. І увібрати усе до краплі. Спокусити
До пристрасті, де в безладі шалено загравати
Із божевіллям. І благати сердець у ньому не спалити.
А потім пошепки у Всесвіт закричати
Щоби і в янголів крилатих пробудити
Чуття, незнані їм, щоб зорі привітати
Офіруванням. Цілувати. Тендітно-палко. І воліти
Любов сумирну десь не розплескати
У вирі запальнім. Кохати. І цвіту того не згубити.

                Павло Гай-Нижник
                7 квітня 2012 р.


Рецензии